м.г

ПРОТИВ СТЕРЕОТИПИ И ДИСКРИМИНАЦИЈА СО ИНКЛУЗИВНО МЕДИУМСКО ИЗВЕСТУВАЊЕ

28.01.2021
Инклузивно новинарство е збир од вредносни судови (мислења, верувања и емоции), уреднички политики и практики на известување чија цел е да обезбедат вклученост на разновидни гласови во медиумската сфера. Инклузивно новинарство треб… Повеќе... “ПРОТИВ СТЕРЕОТИПИ И ДИСКРИМИНАЦИЈА СО ИНКЛУЗИВНО МЕДИУМСКО ИЗВЕСТУВАЊЕ”

ПРОТИВ СТЕРЕОТИПИ И ДИСКРИМИНАЦИЈА СО ИНКЛУЗИВНО МЕДИУМСКО ИЗВЕСТУВАЊЕ

25.01.2021
Плодна дискусија и разновидна дебата во која беше направен вистински пресек и приказ на тоа како се претставени ранливите категории во македонското општество и со какви предизвици се соочуваат тие за да си го изборат заслуженото место во… Повеќе... “ПРОТИВ СТЕРЕОТИПИ И ДИСКРИМИНАЦИЈА СО ИНКЛУЗИВНО МЕДИУМСКО ИЗВЕСТУВАЊЕ”

Како да се справиме со говорот на омраза на социјалните мрежи

26.01.2021
Автор: Моника Аксентиевска, Институт за комуникациски студии Социјалните мрежи го сменија начинот на кој се информираме овозможувајќи ни брз и едноставен пристап до информации. Исто така, ни дадоа и платформа за слободно изразување и… Повеќе... “Како да се справиме со говорот на омраза на социјалните мрежи”

Медиумите и лицата со попреченост – инклузија во светот на екслузивност

24.01.2021
Автор: Весна Ивановска-Илиевска, новинарка За изложбите на ликовната уметница Афердита Кики имам напишано повеќе најави, сите објавени на страницата за култура во весникот „Дневник“, каде работев 17 години. Отсекогаш ми се допаѓаа н… Повеќе... “Медиумите и лицата со попреченост – инклузија во светот на екслузивност”

Во медиумите зборуваат ограничен број на политичари и експерти

Автор: Ердем Ахмет, новинар, член на Комисијата за жалби на СЕММ „Не прави им го на другите тоа што не сакаш тебе да ти го прават“. Доколку медиумите би ја следеле оваа мудра мисла на Конфучиј ќе немаше содржини со говор на омраза, предрасуди,… Повеќе... “Во медиумите зборуваат ограничен број на политичари и експерти”
Scroll to Top