Емисии/Видеа

Граѓаните за етиката во медиумите

07.03.2024Граѓаните за етиката во медиумите

Поднесете претставка до Координативното тело

20.02.2024Поднесете претставка до Координативното тело

Совет за етика во медиумите на Македонија

21.05.2015Совет за етика во медиумите на Македонија

Што е медиумска саморегулација?

12.10.2014Што е медиумска саморегулација?

Превенција од корупција и промовирање на етиката во медиумите

23.08.2022Превенција од корупција и промовирање на етиката во медиумите

СИЛНИ ЗАЛОЖБИ ЗА МОРАЛНИ НОРМИ ВО МЕДИУМИТЕ

24.02.2022СИЛНИ ЗАЛОЖБИ ЗА МОРАЛНИ НОРМИ ВО МЕДИУМИТЕ
Работата на Комисијата за жалби при СЕММ во 2021 година. 109 донесени одлуки и мислења во 2021 година. 48 одлуки и мислења во кои е прекршен Кодексот на новинарите. Граѓаните најмногу реагирале кога било нарушено етичкото и професионално… Повеќе... “СИЛНИ ЗАЛОЖБИ ЗА МОРАЛНИ НОРМИ ВО МЕДИУМИТЕ”

Со медиумска борба против дискриминацијата и омразата

05.03.2021Со медиумска борба против дискриминацијата и омразата

Улогата на редакциите во спречувањето на говорот на омраза, дискриминацијата и дезинформациите

16.02.2021
Непознавањето на ризиците од злоупотребата на говорот и користењето на говорот на омраза дури и на социјалните мрежи може да предизвикаат општествени тензии кои би го нарушиле јавниот ред и мир.

Како кризата со коронавирусот го погоди новинарството и саморегулацијата?

07.09.2020
Scroll to Top