• Добриот систем на медиумска саморегулација го спречува владиното влијание

  Добриот систем на медиумска саморегулација го спречува владиното влијание

  Интервју со Дафне Коен, Секретар на Советот за етика во медиумите, Холандија Прочитај повеќе
 • Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Министерството за внатрешни работи и Советот за етика во медиумите повикуваат да нема говор на омраза во медиумите

  Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Министерството за внатрешни работи и Советот за етика во медиумите повикуваат да нема говор на омраза во медиумите

  На прес-конференцијата денес во Скопје, Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Министерството за внатрешни работи и Советот за етика во медиумите... Прочитај повеќе
 • Лажните информации не треба да го парализираат новинарството

  Лажните информации не треба да го парализираат новинарството

  Интервју со Питер Кнапен, генерален секретар и Омбудсман во фламанскиот Совет за етика во медиумите, Белгија Прочитај повеќе
 • Најава за прес-конференција

  Најава за прес-конференција

  Советот за етика во медиумите, Министерството за внатрешни работи и Мисијата на ОБСЕ во Скопје, утре - 05.02.2020, со почеток во 11 часот, во хотел „Арка“ организираат прес конференција Прочитај повеќе
 • ЗНМ и СЕММ го осудуваат односот на министерката Мизрахи кон А1он

  ЗНМ и СЕММ го осудуваат односот на министерката Мизрахи кон А1он

  ЗНМ и СЕММ го осудуваат односот на министерката Мизрахи кон А1он Прочитај повеќе
 • ЗНМ и СЕММ го претставија Регистарот на професионални онлајн медиуми

  ЗНМ и СЕММ го претставија Регистарот на професионални онлајн медиуми

  ЗНМ и СЕММ го претставија Регистарот на професионални онлајн медиуми Прочитај повеќе
 • Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), на 18 ноември (среда) ...

  Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), на 18 ноември (среда) ...

  Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), на 18 ноември (среда) ... Прочитај повеќе
 • Интервју со Гордана Новаковиќ, генерален секретар на Советот за печат, Србија

  Интервју со Гордана Новаковиќ, генерален секретар на Советот за печат, Србија

  Интервју со Гордана Новаковиќ, генерален секретар на Советот за печат, Србија Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Инфографик - Статистички преглед на одлуките на Комисијата за жалби за 2019 година

СЕММ

Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ. Советот за етика во медиумите во Македонија (СЕММ) е невладина, неполитичка и непрофитна организација која, по принципот на слободна волја, ги здружува своите членови заради остварување на целите и дејностите утврдени со Статутот на организацијата и со општите принципи на мисијата и визијата на СЕММ.

Повеќе

Во најновиот извештај на Европска комисија за напредокот на РМ, цитирани наодите на Советот за етика:

„Политичката поларизација се одразува во онлајн медиумите, каде што се забележува говор на омраза и прекршување на стандардите во Етичкиот кодекс. Според СЕММ, повеќето нарушувања, вклучувајќи лажни вести и непрофесионално етичко известување, се случуваат во онлајн просторот....“.
Повеќе
Правилник за работа на Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите на Македонија

Членови на комисијата

 • Мирче Адамчевски +

  Претседател на комисијата
  adamcevski@semm.mk
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Фото галерија