м.г

РАЗЛИЧНОСТИ И ИНКЛУЗИВНОСТ ВО ИЗВЕСТУВАЊЕТО ЗА ПАНДЕМИЈАТА

21.04.2021
Да се примени концептот на инклузивно известување во медиумите подразбира да се даде простор да се слушнат различните гласови, перспективи, размислувања, барања и очекувања на ранливите и маргинализираните поединци и групи во општес… Повеќе... “РАЗЛИЧНОСТИ И ИНКЛУЗИВНОСТ ВО ИЗВЕСТУВАЊЕТО ЗА ПАНДЕМИЈАТА”

Покана за учество во тендер за набавка на услуги за дизајн и изработка на промотивни материјали

08.04.2021
                                  ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Покана за учество во тендер за набавка на услуги за превод на содржини од македонски јазик на англиски јазик и обратно

02.04.2021
                                  ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Глас за сите во медиумското известување

22.04.2021
„Говорот на омраза, дискриминацијата и исклучувањето на гласот и перспективите на маргинализираните групи е сериозен проблем, а медиумите имаат исклучително важна улога во известувањето за различностите и градењето вистинско инкл… Повеќе... “Глас за сите во медиумското известување”

Регистарот на професионални онлајн медиуми на Time.mk

16.04.2021
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Time.mk ја известуваат јавноста дека порталите од Регистарот на професионални онлајн медиуми Промедиа.мк отсега ќе бидат јасно назначе… Повеќе... “Регистарот на професионални онлајн медиуми на Time.mk”

СЕММ реализира обука за млади новинари од Босна и Херцеговина

07.04.2021
Претставници на СЕММ, на 23 март и 25 март, 2021 година беа вклучени во обуката за млади новинари и студенти по новинарство, во организација на „Центарот за развој на младински активизам“ од Босна и Херцеговина.

ЗНМ и СЕММ: потребна е поголема одговорност од медиумите при објава на сатирични содржини

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) реагираат на објавите со измислените изјави поврзани со градоначалникот на Струга Рамиз Мерко, со оценка дека на овој начин јавноста мож… Повеќе... “ЗНМ и СЕММ: потребна е поголема одговорност од медиумите при објава на сатирични содржини”
Scroll to Top