м.г

Ревизорски извештај СЕММ во период од 01 август 2017 – 31 август 2019

18.02.2020
РЕВИЗОРСКИ ИЗВЕШТАЈ ЗА ПЕРИОДОТ ОД 01 АВГУСТ 2017 – 31 АВГУСТ 2019 FINANCIAL STATEMENTS FOR THE PERIOD AUGUST, 01 2017 – AUGUST 31, 2019

Инфографик – Статистички преглед на одлуките на Комисијата за жалби за 2019 година

10.02.2020

Добриот систем на медиумска саморегулација го спречува владиното влијание

07.02.2020
Интервју со Дафне Коен, Секретар на Советот за етика во медиумите, Холандија

Лажните информации не треба да го парализираат новинарството

04.02.2020
Интервју со Питер Кнапен, генерален секретар и Омбудсман во фламанскиот Совет за етика во медиумите, Белгија

Внимателно и одговорно известување околу корона вирусот

27.02.2020
Во врска со појавата на случај на корона вирус во државата, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) повикува медиумите да се однесуваат професионално и етички и да не придонесуваат во ширењето невистини и создавањето паника ка… Повеќе... “Внимателно и одговорно известување околу корона вирусот”

Најава за прес-конференција

04.02.2020
Советот за етика во медиумите, Министерството за внатрешни работи и Мисијата на ОБСЕ во Скопје, утре – 05.02.2020, со почеток во 11 часот, во хотел „Арка“ организираат прес конференција за адресирање на говорот на омраза во медиум… Повеќе... “Најава за прес-конференција”

Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Министерството за внатрешни работи и Советот за етика во медиумите повикуваат да нема говор на омраза во медиумите, особено во предизборниот период

05.02.2020
На прес-конференцијата денес во Скопје, Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Министерството за внатрешни работи и Советот за етика во медиумите, повикаа на свесност за спречување на говорот на омраза во медиумите, особено во предизборниот пери… Повеќе... “Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Министерството за внатрешни работи и Советот за етика во медиумите повикуваат да нема говор на омраза во медиумите, особено во предизборниот период”
Scroll to Top