м.г

Медиумска саморегулација: Да се признае и поправи грешката

18.05.2020
Медиумите мора добрo да ги проверат своите информации и извори, a новинарите треба да прават разлика меѓу фактите и мислењата, меѓу веста и коментарот. Исто така, треба да внимаваат и на речникот и термините што ги користат.

Медиумска саморегулација – За професионални медиуми и информирана јавност

Медиумска саморегулација – За професионални медиуми и информирана јавност
Оваа активност е поддржана во рамки на проектот финансиран од ЕУ и УНЕСКО „Градење доверба во медиумите на Југоисточна Европа и Турција“.

Конкурс за најдобри новинарски стории 2020

11.05.2020
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ)  објавува конкурс за најдобри новинарски стории поврзани со известувањето за пандемијата на коронавирусот (КОВИД-19), предизвиците и последиците од неа. 

Отворен ден на Советот за етика во медиумите на Македонија – 31.05.2018

18.05.2020
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) организираше „Отворен ден“, на кој прв пат се одржа јавна седница на Комисијата за жалби. Членовите на Комисијата дискутираа три одлуки против медиуми, врз основа на последните примени… Повеќе... “Отворен ден на Советот за етика во медиумите на Македонија – 31.05.2018”

Статистички преглед на работењето на Комисијата за жалби, 05.03.2018

Интервју за Регистарот на професионални медиуми

Интервју за Регистарот на професионални медиуми
Претседателката на СЕММ во интервју за МРТ зборува за Регистарот на професионални медиуми и значењето што тој треба да го има во борбата за професионализација на интернет просторот, но и за останатите тековни активности на СЕММ и мисијат… Повеќе... “Интервју за Регистарот на професионални медиуми”

„Во еден глас за слободата на изразување“

Промотивно видео за конкурсот за наградата „Жан Моне“ во организација на Делегацијата на Европската Унија и Советот за етика во медиумите.

Прес – конференција за медиумите и изборите 05.09.2016

Прес – конференција за медиумите и изборите 05.09.2016
Press-conference of the CMEM 05.09.2016

Прес-конференција на СЕММ за досегашните и претстојните активности – 29.06.2016

Прес-конференција на СЕММ за досегашните и претстојните активности – 29.06.2016 ЕУ Инфо Центар – Скопје
Scroll to Top