м.г

Работна позиција: Проектен координатор (договор на дело)

03.07.2017
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) за потребите на акциски грант поддржан од страна на УНЕСКО Париз кој ќе се спроведува до јуни 2018 година објавува оглас: Работна позиција: Проектен координатор (договор на дело)

Конкурс за најдобри новинарски стории (завршен)

20.07.2017
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објавува конкурс за најдобри новинарски стории од сферата на општествено-социјалниот живот, со фокус на унапредувањето на човековите права и промовирањето на правата на социјално ра… Повеќе... “Конкурс за најдобри новинарски стории (завршен)”

Оглас за волонтер (завршен)

03.07.2017
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објавува оглас: Позиција: Волонтер Локација: Скопје Времетраење на ангажманот: половина работно време во период од 4 месеци

Барања за итни медиумски реформи

05.07.2017
Во пресрет на претстојните реформи во медиумската сфера кои произлегуваат од Пржинскиот договор, група новинарски и медиумски организации до Владата поднесоа Барање за спроведување системски медиумски реформи во кое се нагласени пр… Повеќе... “Барања за итни медиумски реформи”

Реакција за попречување на работата на екипата на ТВ Вис – 26.07.2017

26.07.2017
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува вчерашниот случај по информациите дека на струмичката телевизија Канал Вис не и’ било дозволено да ја следи јавната седница на Советот на Општина Ново село од страна на градона… Повеќе... “Реакција за попречување на работата на екипата на ТВ Вис – 26.07.2017”

Реакција за попречување на работата на екипата на ТВ Шења – 20.07.2017

20.07.2017
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува последниот случај кога екипа на ТВ Шења била попречена во известување за комунални проблеми во општина Чаир од симпатизери на ДУИ и повикува на преземање на неопходните мерки з… Повеќе... “Реакција за попречување на работата на екипата на ТВ Шења – 20.07.2017”
Scroll to Top