Конкурс за најдобри новинарски стории (завршен)

Јавниот повик е отворен за сите професионални новинари и редакции, кои објавиле свои стории во медиумите во Македонија во периодот од 1 мај 2016 година до 31 мај 2017 година. Пријавените содржини треба да ги исполнуваат критериумите за автентична и аналитична новинарска работа од поширок јавен интерес која ги задоволува етичките стандарди во новинарството, преку демонстрирање силна определба на авторот за доследна и темелна разработка на темата. Авторите на најдобрите стории ќе добијат парични награди во износ од:

  • прво место – 700 евра (во денарска противвредност)
  • второ место – 600 евра
  • трето место – 500 евра

Повеќе за конкурсот на следниот линк:  КОНКУРС     KONKURS    CALL

Scroll to Top