м.г

Ризик од злоупотреба на јавни пари во онлајн просторот за време на изборите

08.03.2024
За да се спречи злоупотреба на јавни средства од страна на фантомски медиуми и да се избегне дезинформирање на граѓаните за изборниот процес, бараме итно да се направат измени во Законот за медиуми, за создавање регистар на онлајн медиуми… Повеќе... “Ризик од злоупотреба на јавни пари во онлајн просторот за време на изборите”

Уривањето на темелите на новинарската професија низ призмaта на Комисијата за жалби при СЕММ

07.03.2024
Точноста не подразбира само пласирање факти што се точни или проверени, а новинарите не се само „трансмитери“ кои цврсто се држат до правилото да одговорат на петте новинарски прашања. Земјата е една од тие во кои објавувањето на непровер… Повеќе... “Уривањето на темелите на новинарската професија низ призмaта на Комисијата за жалби при СЕММ”

Граѓаните за етиката во медиумите

Граѓаните за етиката во медиумите

Јавен повик за најдобри новинарски стории на тема „Факти и дезинформации за човековата околина“

05.03.2024
Советот за етика во медиумите (СЕММ), во соработка со УНЕСКО, во рамки на проектот „Градење доверба во медиумите во Југо-источна Европа: поддршка за новинарството како јавно добро“, објавува повик за најдобри новинарски стории на тем… Повеќе... “Јавен повик за најдобри новинарски стории на тема „Факти и дезинформации за човековата околина“”
Scroll to Top