м.г

Стигматизирачки и омаловажувачки пристап на Апасиев кон новинарите

20.07.2022
Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудуваат непристојниот и груб однос на пратеникот Димитар Апасиев кон новинарите, служејќи се со стигматизирачки и дискриминаторен г… Повеќе... “Стигматизирачки и омаловажувачки пристап на Апасиев кон новинарите”

Не смее да се повтори грешката со платените кампањи во приватни медиуми

13.07.2022
Деновиве во собранието циркулира проблематичен предлог за измена на медиумските закони преку кој се брише активната забрана за владино рекламирање во приватните медиуми и истовремено се предвидуваат огромни суми за радиодифузерите… Повеќе... “Не смее да се повтори грешката со платените кампањи во приватни медиуми”

НАСОКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД КОРУПЦИЈА И ПРОМОВИРАЊЕ НА ЕТИКАТА ВО МЕДИУМИТЕ

14.07.2022
Медиумите честопати се нарекуваат четврти столб во демократијата. Тие имаат клучна улога во следењето и истражувањето на работењето на јавните институции и навремено информирање на јавноста. Сепак, медиумите и новинарите не се имуни… Повеќе... “НАСОКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД КОРУПЦИЈА И ПРОМОВИРАЊЕ НА ЕТИКАТА ВО МЕДИУМИТЕ”

СЕММ се приклучува кон позицијата на колегите од ССНМ

06.07.2022
Советот за етика во медиумите на Македонија се приклучува кон позицијата на колегите од Синдикатот на новинари и медиумски работници. Повеќе информации: ССНМ: Имаме право да известуваме, но и да имаме став
Scroll to Top