м.г

Новинарите од Североисточниот регион согласни за унапредување на етичката рамка и за независно новинарство

25.03.2022
Датум на средба/настан: 25.03.2022 Тема/наслов на настанот: Дискусија за етичката рамка Регион: Североисточен плански регион Новинарите од Североисточниот регион согласни за унапредување на етичката рамка и за независно новинар… Повеќе... “Новинарите од Североисточниот регион согласни за унапредување на етичката рамка и за независно новинарство”

Почитување и унапредување на етичката рамка на известување ќе значи поголем кредибилитет на медиумите

24.03.2022
                    ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Новинарите од југозападниот регион се согласни за потребата од унапредување на етичката рамка

21.03.2022
                    ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Оглас за вработување во СЕММ, Извршен директор

15.03.2022
  Оглас за вработување во СЕММ, Извршен директор

Бараме реакција во однос на инцидентите за време на изборната кампања

03.03.2022
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) се приклучи на повикот на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) за истражување и соодветно постапување во однос на последните инциденти што се случија врз новинарите за време на из… Повеќе... “Бараме реакција во однос на инцидентите за време на изборната кампања”

СЕММ и ЗНМ: Повикуваме на справување со насилството врз жените

На 25 ноември се одбележува Меѓународниот ден за елиминација на насилството врз жените. СЕММ и ЗНМ континуирано го осудуваат секој вид насилство врз жените, вклучувајќи го и она врз новинарките и медиумските работнички.   

ЗНМ, ССНМ, СЕММ: Затворањето руски медиуми не е вистински начин за борба против дезинформациите

02.03.2022
Здружението на новинари на Македонија, Синдикатот на новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија се приклучуваат кон ставот на Европската федерација на новинари(European Federat… Повеќе... “ЗНМ, ССНМ, СЕММ: Затворањето руски медиуми не е вистински начин за борба против дезинформациите”

Дебата на СЕММ: Потребна е поддршка за саморегулацијата и спроведување на медиумските реформи

29.03.2022
         Дебата на СЕММ: Потребна е поддршка за саморегулацијата и спроведување на медиумските реформи

Координација меѓу СЕММ, ЗНМ и ССНМ во однос на набљудување на заканите врз новинарите и медиумските работници

02.03.2022
Во рамки на проектот „ЕУ поддршка за владеење на правото – подобрување на медиумската етика“, Советот за етика во медиумите (СЕММ), Здружението на новинари (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) работат… Повеќе... “Координација меѓу СЕММ, ЗНМ и ССНМ во однос на набљудување на заканите врз новинарите и медиумските работници”
Scroll to Top