м.г

Оглас за вработување на едно лице (Завршен)

05.11.2021
  Оглас за вработување на едно лице (Завршен)

Презентирани Препораките за етичко известување за млади и деца

26.11.2021
Да се избегнува дискриминација, стереотипи и сензационалистички начини на известување за децата и младите, да се почитува и афирмира нивниот дигнитет и да им се обезбеди пристап до медиумите за да ги искажат своите гледишта.Ова се дел од… Повеќе... “Презентирани Препораките за етичко известување за млади и деца”

Медиумите да ги приспособат програмските шеми и да известуваат одговорно за трагедијата

23.11.2021
По сообраќајната несреќа што рано изутрината се случи во Бугарија, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) апелира до медиумите да известуваат со целосна одговорност, врз основа на проверени информации и релевантни извори,… Повеќе... “Медиумите да ги приспособат програмските шеми и да известуваат одговорно за трагедијата”

Саморегулација на медиумите – можност за професионални и независни медиуми

19.11.2021
                    ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Декларација на советите за етика во медиумите од ЈИЕ и Турција за зајакнување на етиката во медиумите во дигиталниот екосистем

30.11.2021
Сараево, 18 ноември  2021. Советите за етика во медиумите од Југоисточна Европа, на регионалниот состанок во Сараево од 16 до 18 ноември 2021 година, за првпат усвоија заедничка Декларација која повикува на јакнење на советите во д… Повеќе... “Декларација на советите за етика во медиумите од ЈИЕ и Турција за зајакнување на етиката во медиумите во дигиталниот екосистем”
Scroll to Top