Оглас за вработување на едно лице (Завршен)

Датум: 05.11.2021

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објавува оглас за вработување на едно лице на работно место

Проектен координатор, на определено време (замена за породилно отсуство)

Локација: Скопје

Времетраење: определено (полно работно време)

Клучни работни обврски:

 • Управување со административното  и канцелариското работење на Советот
 • Управување со архивата и архивското работење на Советот
 • Планирање и координација на логистичкото и техничкото функционирање на Извршната канцеларија
 • Планирање и следење на оперативниот буџет за работење на канцеларијата и учество во подготовка на финансиски планови
 • Комуникација со релевантни институции, оранизации, соработници и со граѓаните за потребите на Советот
 • Kомуникација и дневно работење во врска со финансиско-административни прашања
 • Учество во реализација на програмските и проектните активности на Советот
 • Учество во подготовка на планови и програми за развој на Советот
 • Следење на известувањето во медиумите и подготовка на прес-клипинг
 • Учество во содржинско уредување на веб-страницата и профилите на социјалните мрежи на Советот.

Потребни квалификации

 • Високо образование
 • Работно искуство со проекти финансирани од меѓународни донатори во рамки на граѓанска организација или фондација, и тоа најмалку 3 години
 • Солидно познавање на Microsoft Office апликации (Word, Excel, Outlook, Powerpoint)
 • Одлично познавање на англиски јазик, усна и писмена комуникација
 • Силни организациски и комуникациски вештини
 • Способност за тимска работа

Заинтересираните е потребно да поднесат

 1. Кратка биографија (Детали од работните обврски по позиции
 2. Писмо за мотивација

Документите за аплицирање потребно е да се испратат на следната електронска адреса: info@semm.mk,  до 11.11.2021 година до 12:00 часот.

Сите кандидати кои ќе влезат во потесниот избор ќе бидат повикани на онлајн интервју (разговор), поради ковид протоколите. Ве молиме наведете телефон за контакт и e-mail адреса. Кандидатките и кандидатите ќе бидат известени за резултатите од Конкурсот по електронски пат во најбрз можен рок по затворање на конкурсот.

Со почит,  

Совет за етика во медиумите на Македонија (СЕММ)
etikapress

Scroll to Top