м.г

Ревизорски извештај СЕММ – 01.01.2019 – 31.12.2019

29.04.2020
РЕВИЗОРСКИ ИЗВЕШТАЈ СЕММ 01.01.2019 – 31.12.2019

Советот за етика во медиумите се приклучува на кампањата на УНЕСКО

24.04.2020
Советот за етика во медиумите се приклучува на кампањата на УНЕСКО за адресирање на дезинформациите околу COVID-19, во рамки на проектот „Градење доверба во медиумите во Југоисточна Европа и Турција – фаза 2“.  

Креирањето на Регистарот на професионални онлајн медиуми на СЕММ и ЗНМ

22.04.2020
Креирањето на Регистарот на професионални онлајн медиуми на СЕММ и ЗНМ, во Извештајот за глобалната слобода на медиумите за 2020 година на Репортери без граници, се оценува како иновативно постигнување. Со оваа иницијати… Повеќе... “Креирањето на Регистарот на професионални онлајн медиуми на СЕММ и ЗНМ”

Советот за етика во медиумите (СЕММ) реагира за неетичко и непрофесионално известување

16.04.2020
Советот за етика во медиумите (СЕММ) со загриженост реагира на зачестените случаи на неетичко и непрофесионално известување, а особено на ширењето шпекулации кај одредени медиуми во врска со пандемијата на коронавирусот, што дополни… Повеќе... “Советот за етика во медиумите (СЕММ) реагира за неетичко и непрофесионално известување”
Scroll to Top