Советот за етика во медиумите се приклучува на кампањата на УНЕСКО

Во време кога дезинформациите на социјалните медиуми се шират со истата брзина како и вирусот, неопходни се вештини за медиумска и информациска писменост за критичка анализа на информациите онлајн. Со цел да им помогне на корисниците да ги стекнат таквите практични вештини, УНЕСКО ја лансира кампањата на социјалните медиуми, користејќи ги хаштаговите #TrustinMediaSEE #MilClicksSEE.

 

UNESCO MIL 02 North Macedonia

UNESCO MIL 03 North Macedonia

UNESCO MIL 05 North Macedonia

UNESCO MIL 06 North Macedonia

UNESCO MIL 07 North Macedonia

UNESCO MIL 08 North Macedonia

UNESCO MIL 09 North Macedonia

UNESCO MIL 10 North Macedonia

 

Scroll to Top