м.г

Пренос во живо од седницата на Комисијата за жалби

23.10.2019
Пренос во живо од седницата на Комисијата за жалби

Медиумска саморегулација: Да се признае и поправи грешката

07.10.2019
Медиумите мора добрo да ги проверат своите информации и извори, a новинарите треба да прават разлика меѓу фактите и мислењата, меѓу веста и коментарот. Исто така, треба да внимаваат и на речникот и термините што ги користат.

Дебата на Советот за етика во медиумите за медиумската саморегулација

28.10.2019
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), на 29 октомври (вторник), со почеток во 11:00 часот, на Универзитетот на Југоисточна Европа (Конференциска сала во Ректоратот на УЈИЕ) во Тетово организира дебата на тема “Само… Повеќе... “Дебата на Советот за етика во медиумите за медиумската саморегулација”

Повик за приклучување во регистарот на професионални онлајн медиуми при СЕММ

24.10.2019
Како дел од заложбите за заштита и промоција на професионалното  новинарство, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), во соработка со Здружението на новинари на Македонија, информира дека е во тек постапката за обнову… Повеќе... “Повик за приклучување во регистарот на професионални онлајн медиуми при СЕММ”

Советот за етика во медиумите на Македонија ќе учествува во одбележување на Деновите на медиумска писменост

22.10.2019
„Поддршката и афирмацијата на медиумската писменост е добра можност заеднички да испратиме порака дека јавноста ни е особено значајна во давањето одговор за новинарското известување. Вклученоста на граѓаните е особено значајно во „д… Повеќе... “Советот за етика во медиумите на Македонија ќе учествува во одбележување на Деновите на медиумска писменост”

Дебата на Советот за етика во медиумите во Прилеп

08.10.2019
„Саморегулацијата е цврсто настојување на медиумските професионалци да го одржуваат дијалогот со јавноста. Процесот на етаблирање на саморегулацијата е долг, но резултатите од него се поквалитетно новинарство, заштитен интегрите… Повеќе... “Дебата на Советот за етика во медиумите во Прилеп”
Scroll to Top