м.г

Во најновиот извештај на Европска комисија за напредокот на РМ, цитирани наодите на Советот за етика:

18.04.2018
„Политичката поларизација се одразува во онлајн медиумите, каде што се забележува говор на омраза и прекршување на стандардите во Етичкиот кодекс. Според СЕММ, повеќето нарушувања, вклучувајќи лажни вести и непрофесионално етичко и… Повеќе... “Во најновиот извештај на Европска комисија за напредокот на РМ, цитирани наодите на Советот за етика:”

Избрани членовите на Управен и Надзорен Одбор на СЕММ на редовното изборно Собрание, одржано на 30.03.2018

02.04.2018
Управен одбор: 1. Катерина Синадиновска, Капитал – Претседател на УО2. Младен Чадиковски, ТВ 24 – Потпретседател на УО3. Маја Јовановска, Истражувачка репортерска лабораторија4. Семи Мехмети, Алмакос 5. Меваип Абдиу, ТВ Коха… Повеќе... “Избрани членовите на Управен и Надзорен Одбор на СЕММ на редовното изборно Собрание, одржано на 30.03.2018”

Реакција од СЕММ – 13.04.2018

13.04.2018
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) реагира на неоснованата критика на министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски околу ажурноста на Советот во обработката на поднесена п… Повеќе... “Реакција од СЕММ – 13.04.2018”
Scroll to Top