м.г

Оглас за вработување на едно лице (завршен)

06.09.2017
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) објавува оглас за вработување на едно лице на работно место

Повелба за етичко известување за изборите (усвоена во февруари 2016 година)

19.09.2017
Ние, новинарите, уредниците и раководството на медиумите, почитувајќи го правото на јавноста да биде објективно, вистинито и навремено информирана и имајќи целосна одговорност и свесност за улогата на медиумите околу претстојните п… Повеќе... “Повелба за етичко известување за изборите (усвоена во февруари 2016 година)”

Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

29.09.2017
Советот за етика во медиумите на денешната прес-конференција ги соопшти наградите од конкурсот за најдобри новинарски стории од сферата на општествено – социјалниот живот, со фокус на унапредувањето на човековите права и промовирање… Повеќе... “Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории”

Бесплатни информации од МИА за порталите што ќе ги почитуваат стандардите за етичко известување

13.09.2017
Македонската информативна агенција донесе одлука во наредните три месеци, до завршување на локалните избори, интернет порталите да добијат можност бесплатно да ги пренесуваат информациите на МИА.

Прес-конференција за професионално и етичко известување за претстојниот изборен процес

Денес, 13.09.2017 година, во 11 часот, во Клуб на новинари, директорот на МИА – Драган Антоновски, претседателот на ЗНМ – Насер Селмани и извршниот директор на СЕММ – Марина Тунева, ќе одржат прес-конференција на кој… Повеќе... “Прес-конференција за професионално и етичко известување за претстојниот изборен процес”

НАЈАВА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА (old)

28.09.2017
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), денеска, петок, 29 септември, со почеток во 10:30 часот, во ЕУ инфо центарот, ќе одржи прес-конференција. На настанот ќе бидат соопштени добитниците на наградите за најдобри новинарс… Повеќе... “НАЈАВА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА (old)”

Советот за етика во медиумите осудува физички пресметки помеѓу новинари

18.09.2017
Советот за етика во медиумите на Македонија најостро ги осудува сите облици на физички пресметки во коишто се инволвирани новинари и апелира на воздржаност и смирени реакции на какви било провокации од кој и да е центар на моќ, групации или… Повеќе... “Советот за етика во медиумите осудува физички пресметки помеѓу новинари”
Scroll to Top