Тркалезна маса: Справување со говорот на омраза и дискриминацијата – влијанието на уредниците и предизвиците со кои се соочуваат”

На тркалезната маса се обрати Шефот на Делегацијата на ЕУ, Н.Е. Аиво Орав, како и претставници на Советот за етика во медиумите и Комисијата за жалби, а во дискусијата учествуваа и уредници од домашните медиуми.

Целта на настанот беше да се отвори дебата за улогата и влијанието на уредниците во превенирање на говорот на омраза и дискриминацијата во медиумите.

Тркалезната маса, која што беше организирана во рамки на проектот „Медиумска опсерваторија на Југоисточна Европа“, се одржа во просториите на ЕУ Инфо центарот.

Во продолжение се наоѓаат препораките и заклучоците од настанот.

 

 

Scroll to Top