Lajme dhe ngjarje

KEMM shpërblen storiet më të mira gazetareske me temë “Fakte dhe dezinformata për ambientin jetësor”

23.04.2024
Video storјa për prerjet ilegale të pyjeve të Jabllanicës, përgjatë kufirit me Shqipërinë, është punimi gazetaresk që fitoi çmimin e parë të thirrjes së Këshillit për Etikë në Media në Maqedoni me temën “Fakte dhe dezinformata për ambien… Повеќе... “KEMM shpërblen storiet më të mira gazetareske me temë “Fakte dhe dezinformata për ambientin jetësor””

Studentët e gazetarisë të angazhuar për ardhmërinë e mediave

04.04.2024
Një grup studentësh të Fakultetit Juridik pranë Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup, pjesëmarrës në projektin studentor rajonal “Media 2040”, këto ditë patën mundësinë të mësojnë më shumë për pu… Повеќе... “Studentët e gazetarisë të angazhuar për ardhmërinë e mediave”

Gjuha e urrejtjes në media: komuniteti LGBT+ nën sulm

01.04.2024
  Rritja e numrit të ankesave të parashtruara për gjuhë të urrejtjes në media dhe rrjete sociale tregon drejt dy tendencave të mundshme – ose po rritet ndërgjegjësimi i qytetarëve për të raportuar gjuhën e urrejtjes dhe diskri… Повеќе... “Gjuha e urrejtjes në media: komuniteti LGBT+ nën sulm”

Rrënimi i themeleve të profesionit të gazetarisë përmes prizmit të Komisionit për Ankesa pranë KEMM.

07.03.2024
Saktësia nuk nënkupton vetëm paraqitjen e fakteve të sakta apo të verifikuara, ndërsa gazetarët nuk janë thjesht “transmetues” që i përmbahen fort rregullit të përgjigjes së pesë pyetjeve të gazetarisë. Shteti ynë është një nga vendet k… Повеќе... “Rrënimi i themeleve të profesionit të gazetarisë përmes prizmit të Komisionit për Ankesa pranë KEMM.”

Thirrje e hapur për storje gazetareske me temë “Fakte dhe dezinformata për ambientin jetësor”

05.03.2024
Këshilli për Etikë në Media në Maqedoni (KEMM), në bashkëpunim me UNESCO, në kuadër të projektit “Ndërtimi i besimit në media në Evropën Juglindore: mbështetja e gazetarisë si një e mirë publike”, shpall thirrje për storjet… Повеќе... “Thirrje e hapur për storje gazetareske me temë “Fakte dhe dezinformata për ambientin jetësor””

Qytetarët mund të reagojnë për sjelljen në hapësirën online gjatë kohës së zgjedhjeve

22.02.2024
Me shpalljen e Zgjedhjeve Parlamentare dhe Presidenciale, filloi periudha e veprimit të Trupit koordinativ për monitorimin e respektimit të Kodit të sjelljes në hapësirën online gjatë proceseve zgjedhore dhe referendumeve. Trupi ko… Повеќе... “Qytetarët mund të reagojnë për sjelljen në hapësirën online gjatë kohës së zgjedhjeve”

Mediat rajonale dhe lokale kundër kushtëzimeve politike dhe biznesore

15.02.2024
Mediat lokale dhe rajonale përballen me probleme financiare dhe të kuadrit profesional, të cilat ndikojnë drejtpërdrejt në cilësinë e përmbajtjeve, theksojnë disa pronarë dhe redaktorë të mediave në Strumicë dhe në qytetet përreth. G… Повеќе... “Mediat rajonale dhe lokale kundër kushtëzimeve politike dhe biznesore”

UNESCO promovon standarde profesionale në Maqedoni

19.10.2017
UNESCO sëbashku me Këshillin për etikë në Media në Maqedoni (KEMM) organizuan garra për gazetarët në Maqedoni me qëllim të përkrahjes të profesionalizmit shpërblerjes të storjeve më të mira gazetareske, të cilat promovojnë të drejtat e… Повеќе... “UNESCO promovon standarde profesionale në Maqedoni”

Udhëzime për raportim nga zona e konfliktit të armatosur / luftë

01.07.2022
Scroll to Top