Најава – 29.01.2019

Членките кои ќе пристапат кон Мрежата на утрешниот настан ќе ја потпишат Декларацијата против говор на омраза во медиумите.

На настанот ќе се обратат:

  • Амбасадорот Клеменс Која, Шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје
  • Марина Тунева, извршна директорка на Советот за етика во медиумите
  • Катерина Синадиновска, претседателка на Управниот одбор на СЕММ
  • Мирче Адамчевски, претседател на Комисијата за жалби при СЕММ.

Декларацијата ќе ја потпишат и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, како и министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски.

Scroll to Top