м.г

Политички консензус за медиумска корупција

24.02.2024
Професионалните новинарски здруженија и граѓанските организации од медиумскиот сектор во Македонија одново го изразуваат своето противење на обидите за враќање на државното рекламирање во медиумите, пред изборите, во скратена пос… Повеќе... “Политички консензус за медиумска корупција”

Поднесете претставка до Координативното тело

20.02.2024Поднесете претставка до Координативното тело

Граѓаните можат да реагираат за однесувањето во онлајн просторот за време на изборите

15.02.2024
Со распишувањето на Парламентарните и Претседателските избори, започна и периодот на постапување на Координативното тело за следење на почитувањето на Кодексот за однесување во онлајн просторот за време на изборни процеси и референд… Повеќе... “Граѓаните можат да реагираат за однесувањето во онлајн просторот за време на изборите”

Кодекс за однесување во онлајн просторот за време на изборни процеси и референдуми

09.02.2024
Кодексот е изработен на иницијатива на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во соработка со Здружението на новинари на Македонија, Македонскиот институт за медиуми, Советот за етика во медиумите на Македонија, Инстит… Повеќе... “Кодекс за однесување во онлајн просторот за време на изборни процеси и референдуми”

Регионалните и локални медиуми против политички и бизнис условувања

05.02.2024
Регионалните и локални медиуми ги притискаат финансиски и кадровски проблеми, што директно се одразува на квалитетот на содржините, истакнуваат неколкумина сопственици и уредници на медиуми во Струмица и околните градови.  Во разг… Повеќе... “Регионалните и локални медиуми против политички и бизнис условувања”
Scroll to Top