м.г

Советот за етика во медиумите на Македонија остро реагира за невнимателното и неетичко известување на медиумите околу самоубиство на ученик во скопската гимназија Корчагин.

06.09.2022
СЕММ ги потсетува своите членки и сите медиуми на професионалните препораки кои строго дефинираат кога и како смее да се известува за вакви трагедии.

Примопредавање на опремата на наградените од Конкурсот за најдобри новинарски стории

Во просториите на СЕММ денеска се изврши примопредавање на опремата на наградените од Конкурсот за најдобри новинарски стории на тема „Инклузивно известување за различностите и предизвиците во образованието“.
Scroll to Top