м.г

Самоодржливоста е најголем и тешко решлив проблем на медиумите и медиумските организации

23.09.2021
                        ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Датум на средба/настан: 21.09.2021Тема/наслов на настанот: С… Повеќе... “Самоодржливоста е најголем и тешко решлив проблем на медиумите и медиумските организации”

Пуштена во употреба платформата развиена од УНЕСКО за регистрирање на проекти и алатки за медиумска и информатичка писменост кои се спроведуваат во Југоисточна Европа и Турција

03.09.2021
Регистрирајте ги вашите проекти и алатки за медиумска и информатичка писменост кои се спроведуваат во Југоисточна Европа и Турција на веб линкот за платформата  и обезбедете го својот придонес н… Повеќе... “Пуштена во употреба платформата развиена од УНЕСКО за регистрирање на проекти и алатки за медиумска и информатичка писменост кои се спроведуваат во Југоисточна Европа и Турција”

Медиумските работници од Југоистокот побараа системска поддршка на СЕММ како независно саморегулативно тело

16.09.2021
                        ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Датум на средба/настан: 15.09.2021Тема/наслов на настанот: ,… Повеќе... “Медиумските работници од Југоистокот побараа системска поддршка на СЕММ како независно саморегулативно тело”

СЕММ бара професионално известување од медиумите и транспарентност од институциите за несреќата во Тетово

09.09.2021
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) со голема загриженост ги следи прекршувањата на новинарските стандарди во известувањето за големата трагедија во Тетово и пожарот во модуларната болница.

Медиумите да известуваат одговорно, а не да промовираат прекршување на заштитните мерки

03.09.2021
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) апелира до медиумите на зголемена одговорност во информирањето на јавноста за тековната пандемија и мерките за здравствена заштита на населението, вклучувајќи го и процесот на вакцин… Повеќе... “Медиумите да известуваат одговорно, а не да промовираат прекршување на заштитните мерки”
Scroll to Top