м.г

Вебинар со советите за етика од регионот на Југоисточна Европа и Турција

05.07.2021
Регистарот на СЕММ за професионални онлајн медиуми, придобивките од него и предизвиците во спроведувањето таков тип иницијативи беше тема на вебинарот што го организираше Советот за етика во медиумите на Македонија на 2 јули 2021 годин… Повеќе... “Вебинар со советите за етика од регионот на Југоисточна Европа и Турција”

Игнорирањето на повиците на линч за новинарите од Метаморфозис мора да престане

14.07.2021
ССНМ, ЗНМ, СЕММ и МИМ бараат итна реакција на МВР и Јавното обвинителство по континуираните отворени повици за линч на новинарите и другите вработени во Фондацијата Метаморфозис што организирано ги шират групи и поединци на социјалните… Повеќе... “Игнорирањето на повиците на линч за новинарите од Метаморфозис мора да престане”

СЕММ денеска организираше онлајн средба со новинарите од североисточниот плански регион

08.07.2021
                        ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Онлајн средба со новинарите во Вардарски регион 07.07.2021

                        ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Саморегулацијата во услови на Ковид-19 – тема на дебатата со медиумските работници од Пелагонискиот регион

                        ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Доделени наградите на СЕММ и ОБСЕ за најдобри новинарски трудови со инклузивно известување во време на Ковид-19

07.07.2021
Советот за етика во медиумите (СЕММ) денеска, преку видео-обраќање на Фејсбук, ги соопшти наградите за најдобри новинарски стории за инклузивно известување за различностите во време на Ковид-19.  
Scroll to Top