м.г

ГОВОР НА ОМРАЗА, МЕЃУНАРОДНА И НАЦИОНАЛНА ПРАВНА РАМКА, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА МЕДИУМИТЕ

29.12.2020
Во последните две децении поимот „говор на омраза“ стана доминантен концепт за означување на разни форми на дискриминаторски изрази, вклучително изрази кои поттикнуваат на насилство кон припадници на одредени групи дефинирани по рас… Повеќе... “ГОВОР НА ОМРАЗА, МЕЃУНАРОДНА И НАЦИОНАЛНА ПРАВНА РАМКА, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА МЕДИУМИТЕ”

Насоки за инклузивно медиумско известување за Ковид-19

15.12.2020
УНЕСКО ги објави „Насоките за инклузивно медиумско известување за Ковид-19“ на авторката Марина Тунева, извршна директорка на Советот за етика во медиумите на Македонија. Целта на Насоките е  се надгради постоечката етичка рамк… Повеќе... “Насоки за инклузивно медиумско известување за Ковид-19”

Насоки за инклузивно медиумско известување за Ковид-19

УНЕСКО ги објави „Насоките за инклузивно медиумско известување за Ковид-19“ на авторката Марина Тунева, извршна директорка на Советот за етика во медиумите на Македонија. Целта на Насоките е  се надгради постоечката етичка рамк… Повеќе... “Насоки за инклузивно медиумско известување за Ковид-19”
Scroll to Top