м.г

Апелациони судови: Ист третман на онлајн медиумите како и традиционалните

16.05.2019
Онлајн медиумите кои како странки се јавуваат пред првостепените граѓански судови при одлучување во постапки за навреда и клевета мора да имаат ист третман како и традиционалните медиуми. Ова е одлуката на четирите апелациони судови во… Повеќе... “Апелациони судови: Ист третман на онлајн медиумите како и традиционалните”

Медиумска саморегулација – За професионални медиуми и информирана јавност

13.05.2019
Оваа активност е поддржана во рамки на проектот финансиран од ЕУ и УНЕСКО „Градење доверба во медиумите на Југоисточна Европа и Турција“.

„СЕММ, ЗНМ, ССНМ, МИМ: Очекуваме силни заложби за реформи во медиумите

03.05.2019
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) и Македонскиот институт за медиуми (МИМ), по повод Светскиот ден за сло… Повеќе... “„СЕММ, ЗНМ, ССНМ, МИМ: Очекуваме силни заложби за реформи во медиумите”
Scroll to Top