м.г

Инфографик – Статистички преглед на одлуките на Комисијата за жалби за 2018 година

08.02.2019

Инфографик – Статистички преглед на одлуките на Комисијата за жалби за 2014-2017 година

Отворен ден на Советот за етика во медиумите во Гостивар

27.02.2019
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) денеска организираше „Отворен ден“ во општина Гостивар, во рамки на кој се одржа седница на Комисијата за жалби при што се дискутираа добиени жалби за неетичко известување во медиумите.

СЕММ го осудува односот на Бојан Јовановски кон новинарката Јордановска

18.02.2019
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува односот на застапникот на раководството на 1 ТВ Бојан Јовановски кон новинарката на Макфакс Мери Јордановска по повод нејзините критики за емисијата „Инсајдер“ емитувана на… Повеќе... “СЕММ го осудува односот на Бојан Јовановски кон новинарката Јордановска”

Етичките и професионалните стандарди на новинарството најмногу се прекршуваат од онлајн медиумите

08.02.2019
Показателите за бројот и видот на претставките упатени до Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) во текот на минатата година покажуваат дека етичките и професионалните стандарди на новинарството нај… Повеќе... “Етичките и професионалните стандарди на новинарството најмногу се прекршуваат од онлајн медиумите”
Scroll to Top