м.г

Соопштение на ЗНМ, ССНМ и СЕММ за новите измени на Изборниот законик

27.07.2018
Измените на Изборниот законик ги загрозуваат работата и слободата на медиумите Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ) и Советот за етика во медиумите на Маке… Повеќе... “Соопштение на ЗНМ, ССНМ и СЕММ за новите измени на Изборниот законик”

СЕММ, ЗНМ и ССНМ повикуваат медиумите да ги почитуваат професионалните стандарди

25.07.2018
Соочени со злоупотребата на медиумите кои служат на деструктивни агенди на поединци и групи, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинарите и мед… Повеќе... “СЕММ, ЗНМ и ССНМ повикуваат медиумите да ги почитуваат професионалните стандарди”

Соопштение на Советот за етика во медиумите 19.07.2018

19.07.2018
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) очекува од Владата на Република Македонија да го разгледа вчерашниот случај во кој на неколку фоторепортери им бил ограничен пристапот во работата за време на лидерската средба во Клубо… Повеќе... “Соопштение на Советот за етика во медиумите 19.07.2018”
Scroll to Top