м.г

Дебата за саморегулацијата и изборите во Прилеп

26.02.2016
“Медиумите, изборите и улогата на саморегулацијата“ беше тема на дебатата што Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) ја организира на 25 февруари, во хотелот „Кристал Палас“ во Прилеп.

Потпишување на Повелбата на СЕММ за етичко известување за изборите

13.02.2016
Голем број медиуми на церемонија што се одржа во ЕУ инфо центарот, на 12 февруари ја потпишаа Повелбата за етичко известување за изборите. Повелбата ја подготви Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), а нејзината содрж… Повеќе... “Потпишување на Повелбата на СЕММ за етичко известување за изборите”

Најава: Потпишување на Повелбата за етичко известување за изборите

11.02.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија – СЕММ, утре (12 февруари), во 12:00 часот, во просториите на ЕУ Инфо центарот во Скопје ќе организира настан на кој ќе се потпишува Повелбата за етичко известување за изборите.

Поддршка на работењето на СЕММ од амбасадорите Бејли и Орав

04.02.2016
Амбасадорот на САД Џес Бејли и Шефот на Делегацијата на ЕУ Аиво Орав на 3 февруари го посетија Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ).

Медиумите да му служат на интересот на јавноста – 18.02.2016

18.02.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија, по повод најновите случаи на непрофесионално известување во одредени медиуми, повторно ги повикува новинарите и уредниците да ги отстранат таквите практики во своите редакции и да се стрема… Повеќе... “Медиумите да му служат на интересот на јавноста – 18.02.2016”

СЕММ реагира на интервјуто на Латас со Заев – 11.02.2016

11.02.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), по вчерашниот разговор во информативната емисија на Телевизија Сител во 19:00 часот, изразува сериозна загриженост поради непрофесионалното однесување на главниот и одговорен уре… Повеќе... “СЕММ реагира на интервјуто на Латас со Заев – 11.02.2016”

Советот за етика во медиумите ја претстави Повелбата за етичко известување за изборите

05.02.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) на денешната прес-конференција, во ЕУ Инфо центарот во Скопје, ја претстави иницијативата за потпишување Повелба за етичко известување на медиумите за време на изборите.

Најава: Прес-конференција на Советот за етика во медиумите на Македонија

04.02.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија – СЕММ, утре (5 февруари), во 10:00 часот, во просториите на ЕУ Инфо центарот во Скопје ќе одржи прес-конференција. На настанот ќе биде претставена Повелбата за етичко известување за изборите.
Scroll to Top