м.г

Совет за етика во медиумите на Македонија

21.05.2015Совет за етика во медиумите на Македонија

Редовно годишно Собрание на Советот за етика во медиумите на Македонија

26.05.2015
Редовното годишно Собрание на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), ќе се одржи на 27 мај (среда), со почеток во 11 часот, во хотелот Квинс, Трговски центар „Зебра“, Скопје.

Подобрување и враќање на одговорноста во новинарството

04.05.2015
Советот за етика во медиумите на Македонија, по повод Светскиот ден на слободата на медиумите, апелира да продолжи дискусијата за враќање и подобрување на медиумската одговорност и довербата на јавноста во новинарската професија. Сло… Повеќе... “Подобрување и враќање на одговорноста во новинарството”

Саморегулацијата во медиумите во Македонија – Mission Possible!

Саморегулацијата е систем на правила што ги воспоставуваат медиумите за да го заштитат сопствениот бизнис и да стекнат поголема доверба кај јавноста. Суштината на медиумскиот бизнис лежи во информациите, т.е. испорачување на вистина… Повеќе... “Саморегулацијата во медиумите во Македонија – Mission Possible!”

Соопштение до медиумите – 13.05.2015

14.05.2015
Советот за етика во медиумите на Република Македонија, имајќи ги предвид најновите случувања во сферата на безбедноста и политичките превирања во државата, апелира до сите медиуми да информираат на професионален и урамнотежен начин,… Повеќе... “Соопштение до медиумите – 13.05.2015”

Соопштение за промоција на СЕММ во Штип

11.05.2015
Саморегулацијата во медиумите како принцип кој доведува до поголема професионалност и етички стандарди во новинарството, а со тоа и до поголема доверба кај јавноста, е главната тема на презентацијата на Советот за етика на медиумите во… Повеќе... “Соопштение за промоција на СЕММ во Штип”

Соопштение за промоција на СЕММ во Струмица

Саморегулацијата во медиумите како принцип кој доведува до поголема професионалност и етички стандарди во новинарството, а со тоа и до поголема доверба кај јавноста, е главната тема на презентацијата на Советот за етика на медиумите во… Повеќе... “Соопштение за промоција на СЕММ во Струмица”

Соопштение до медиумите – 05.02.2015

Почитувани, Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите во Македонија изразува сериозна загриженост поради двосмисленоста на соопштението лиферувано од Обвинителството на ден 03.02. 2015 г. со кое предупредува веднаш да за… Повеќе... “Соопштение до медиумите – 05.02.2015”
Scroll to Top