SHGM dhe KEMM dënojnë sjelljen e ministres Mizrahi ndaj A1on

 

 

Në reagimin e saj, Mizrahi akuzoi mediumin se ka publikuar tekst të njëanshëm, plot gënjeshtra dhe spekulime, por ajo në thelb nuk i mohoi lajmet, por përkundrazi e kualifikoi dhe etiketoi mediumin, duke shprehur mospajtim me politikën editoriale dhe mënyrën e prezantimit të lajmit. Përveç kësaj, ajo ka akuzuar portalin se është në vi me partinë politike LSDM, e cila atë ditë pati një deklaratë për temën e njëjtë. Duke vepruar kështu, Mizrahi ka përdorur një fjalor të papërshtatshëm për një ministër, i cili gjithashtu mund të kuptohet si përpjekje për të bërë presion në mediat dhe për të imponuar vetë-censurimin.

Theksojmë që nëse ministrja mendon se ndonjë gazetar apo media nuk ka respektuar standardet profesionale dhe etike, në atë rast ajo mund të paraqet rastin në KEMM ose në Këshillin e Nderit në SHGM si dy organe vetë-rregulluese.

SHGM dhe KEMM u bëjnë thirrje zyrtarëve publik, dhe në veçanti përfaqësuesve të Qeverisë, të përmbahen nga etiketimet dhe mohimet e pabaza që në ndonjë mënyrë mund të interpretohen si kërcënime dhe përpjekje për të ndikuar në politikën editoriale të mediave.

Scroll to Top