м.г

Студенти по новинарство ангажирани за иднината на медиумите

04.04.2024
Група студенти на Правниот факултет при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, учесници во регионалниот студентски проект „Медиа 2040“, деновиве имаа можност да се запознаат подетално со работата и целите на Советот за етика во… Повеќе... “Студенти по новинарство ангажирани за иднината на медиумите”

Говорот на омраза во медиумите: ЛГБТ+ заедницата под напад

01.04.2024
  Порастот на поднесени жалби за говор на омраза во медиумите и на социјалните мрежи  може да укажува на две тенденции – или дека се зголемува свеста кај граѓаните да пријавуваат говор на омраза и дискриминација во медиумите, во Комис… Повеќе... “Говорот на омраза во медиумите: ЛГБТ+ заедницата под напад”
Scroll to Top