м.г

СИЛНИ ЗАЛОЖБИ ЗА МОРАЛНИ НОРМИ ВО МЕДИУМИТЕ

24.02.2022СИЛНИ ЗАЛОЖБИ ЗА МОРАЛНИ НОРМИ ВО МЕДИУМИТЕ
Работата на Комисијата за жалби при СЕММ во 2021 година. 109 донесени одлуки и мислења во 2021 година. 48 одлуки и мислења во кои е прекршен Кодексот на новинарите. Граѓаните најмногу реагирале кога било нарушено етичкото и професионално… Повеќе... “СИЛНИ ЗАЛОЖБИ ЗА МОРАЛНИ НОРМИ ВО МЕДИУМИТЕ”

СЕММ и ЗНМ: Строго почитување на Кодексот во известувањето за Украина

Советот за етика во медиумите и Здружението на новинари на Македонија, по почетокот на воените дејствија во Украина, ги повикуваат  медиумите да информираат со максимална одговорност и професионалност, без да придонесув… Повеќе... “СЕММ и ЗНМ: Строго почитување на Кодексот во известувањето за Украина”

Саморегулацијата и заглавените реформи – тема на состанокот меѓу СЕММ, ЗНМ и амбасадорот Гир

23.02.2022
Напредокот во спроведувањето на медиумската саморегулација, медиумските реформи, безбедноста и заштитата на новинарите и медиумските работници беа дел од темите за коишто денеска дискутираа претставници на СЕММ и ЗНМ со Шефот на Дел… Повеќе... “Саморегулацијата и заглавените реформи – тема на состанокот меѓу СЕММ, ЗНМ и амбасадорот Гир”
Scroll to Top