м.г

ОПШТЕСТВЕНОТО ПОВРЗУВАЊЕ И ВКЛУЧЕНОСТА ВО СПРАВУВАЊЕТО СО ГОВОРОТ НА ОМРАЗА

06.06.2021
Терминот „говор на омраза1“ се користи за именување на широк спектар од комуникациски средства за ширење на омраза и нетрпеливост. Како поим тој ги поврзува двата пола на комуницирањето и на насилството, односно преку различни симболич… Повеќе... “ОПШТЕСТВЕНОТО ПОВРЗУВАЊЕ И ВКЛУЧЕНОСТА ВО СПРАВУВАЊЕТО СО ГОВОРОТ НА ОМРАЗА”

Совет за етика во медиумите на Македонија организираше онлајн средба со медиуми од Југозападниот регион

30.06.2021
                        ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Совет за етика во медиумите на Македонија организираше онлајн средба со медиуми од Полошкиот регион

25.06.2021
                        ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Новинарите од Истокот ги споделија предизвиците во новинарското известување за време на Ковид – 19 кризата

                        ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Медиумските работници од Југоистокот организирани од СЕММ дебатираа за известувањето во услови на Ковид-19

                        ПРОЕКТ: ПОДДРШКА НА СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ ВО МЕДИУМИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ЗНМ и СЕММ бараат крајна внимателност при известувања за лични трагедии или самоубиства

09.06.2021
Здружението на новинарите (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) по повод известувањето на дел од медиумите во врска обидите за самоубиство ги повикуваат новинарите на максимално почитување на етичкит… Повеќе... “ЗНМ и СЕММ бараат крајна внимателност при известувања за лични трагедии или самоубиства”
Scroll to Top