м.г

Говорот на омраза и дискриминаторните практики во медиумското известување – до каде сме?

06.10.2020

Улога на медиумите и образованието во адресирањето на дискриминацијата и говорот на омраза

26.10.2020

ЗНАЧАЈНАТА УЛОГА НА СОВЕТИТЕ ЗА ЕТИКА ЗА ВРЕМЕ НА КОВИД-19

08.10.2020

Улога на медиумите и образованието во адресирањето на дискриминацијата и говорот на омраза

26.10.2020

Говорот на омраза и дискриминаторните практики во медиумското известување – до каде сме?

06.10.2020

Образованието и медиумите се клучни во справувањето со дискриминацијата, говорот на омраза и стереотипите

25.10.2020
„Многупати проблеми се случуваат поради отсуството на факти, информации за различностите, за она што го размислуваат другите, за различните култури во општеството. Знаеме дека тоа е проблем и во однос на секојдневните теми и случувања… Повеќе... “Образованието и медиумите се клучни во справувањето со дискриминацијата, говорот на омраза и стереотипите”

Недозволив е сензационализам во известување за лични трагедии

15.10.2020
По сообраќајната несреќа што се случи вчера, на улица Рузвелтова во Скопје, од чии последици животот го загуби едно лице, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) и Здружението на новинари (ЗНМ) со загрижен… Повеќе... “Недозволив е сензационализам во известување за лични трагедии”

Европската Комисија со потврда за активностите на Здружението на новинари (ЗНМ) и на Советот за етика во медиумите (СЕММ)

08.10.2020
Во Извештајот за напредокот на земјата интензивирањето на заложбите за саморегулација се посочува како фактор за напредок на професионалните стандарди и квалитетот на новинарството, а во делот поврзан со слободата на изразување се но… Повеќе... “Европската Комисија со потврда за активностите на Здружението на новинари (ЗНМ) и на Советот за етика во медиумите (СЕММ)”

Образованието во функција на правилно медиумско известување

26.10.2020
автор: Настасија Стојановиќ, МЦГО Поттикнати и образовани млади луѓе, кои ги препознаваат своите улоги во општеството, се клучот за позитивни промени во сегашноста, но и во иднината. Многу често слушаме дека младите се иднината, но за д… Повеќе... “Образованието во функција на правилно медиумско известување”
Scroll to Top