м.г

Како кризата со коронавирусот го погоди новинарството и саморегулацијата?

07.09.2020

Како кризата со коронавирусот го погоди новинарството и саморегулацијата?

Како кризата со коронавирусот го погоди новинарството и саморегулацијата?

Од дебатата на СЕММ: Говорот на омраза и дискриминаторните практики во медиумското известување сè уште се присутни

29.09.2020
„Говорот на омраза не е нешто ново, но борбата со него не сопира. Изминатите години направени се голем број истражувања и анализи во однос на говорот на омраза и во нив јасно се констатирани состојбите. Се укажува на слабостите на системот,… Повеќе... “Од дебатата на СЕММ: Говорот на омраза и дискриминаторните практики во медиумското известување сè уште се присутни”

Дебата на СЕММ „Како кризата со коронавирусот го погоди новинарството и саморегулацијата?“

01.09.2020
Претставници на професионалните медиумски и новинарски организации во државата, студенти по комуникации, претставници на граѓанскиот сектор и новинари учествуваа на дебатата што се реализира на 27 август 2020 година.

СЕММ го осудува нападот кон новинарската екипа на Ал Џезеира

10.09.2020
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува нападот кон новинарската екипа на Ал Џезеира на протестот во Скопје, организиран од политичката партија ВМРО – ДПМНЕ.

Ни требаат новинари како никогаш досега

03.09.2020
автор: м-р Дејан Андоновстручњак за медиуми и комуникацииИнститут за комуникациски студии Од март годинава, пандемијата „Ковид-19“ создаде огромна потреба за вести и ја стави на прв план важноста&n… Повеќе... “Ни требаат новинари како никогаш досега”

Саморегулацијата е основна брана за неетичко известување во услови на криза

автор: Теофил Блажевски Борбата против лажните вести бара обединување на медиумската заедница Заедничко дејствување на медиумските организации и експерти за краткорочни и долгорочни ефекти од борбата против лажните вести и друго не… Повеќе... “Саморегулацијата е основна брана за неетичко известување во услови на криза”

Редакциите и пандемијата: притисоци и предизвици

02.09.2020
автор: Мартин Петровски По почетокот на глобалната криза која настана поради пандемијата, редакциите на медиумите, како во светот, така и во државата се соочија со бројни предизвици. Со оглед на брзината на ширење на КОВИД-19, раководс… Повеќе... “Редакциите и пандемијата: притисоци и предизвици”
Scroll to Top