м.г

CMEM Has Awarded the Best Journalistic Stories

30.06.2020
Today, the Council of Media Ethics (CMEM) via video address on Facebook announced the awards regarding the Call for Best Journalistic Stories related to reporting on the pandemics of coronavirus (CОVID-19), the associated challenges a… Повеќе... “CMEM Has Awarded the Best Journalistic Stories”

Доделени наградите на СЕММ за најдобри новинарски трудови

29.06.2020
Советот за етика во медиумите (СЕММ) денеска, преку видео-обраќање на Фејсбук, ги соопшти наградите од конкурсот за најдобри новинарски трудови поврзани со известувањето за пандемијата на коронавирусот (КОВИД-19), предизвиците и п… Повеќе... “Доделени наградите на СЕММ за најдобри новинарски трудови”

Што е за вас новинарството?

24.06.2020
Со години забележуваме примери  на непринципиелен однос на политичарите кон медиумите и новинарите, што нè исправило пред дилемата: дали најголем дел од политичарите знаат каква е улогата на новинарите и медиумските работници и… Повеќе... “Што е за вас новинарството?”

Советот за етика во медиумите (СЕММ) реагира за неетичко и непрофесионално известување

09.06.2020
Советот за етика во медиумите (СЕММ) продолжува да реагира на зачестените случаи на неетичко и непрофесионално известување, а особено на ширењето шпекулации кај одредени медиуми во врска со пандемијата на коронавирусот. Едностранот… Повеќе... “Советот за етика во медиумите (СЕММ) реагира за неетичко и непрофесионално известување”

Реакција на СЕММ, 03.06.2020

03.06.2020
Советот за етика на медиумите во Македонија (СЕММ) реагира на тенденцијата на медиумите во последните денови да шпекулираат со број на новозаразени и починати граѓани како последица на коронавирусот.
Scroll to Top