м.г

Извештаи од редовното Собрание на СЕММ за 2018-та година (одржано на 12.04.2019 година)

17.06.2019
Извештај за работата на Комисијата за жалби при СЕММ во 2018 година Извештај на Извршната канцеларија на СЕММ за 2018 година

Дебата на СЕММ во Битола за медиумската саморегулација

13.06.2019
“Медиумска саморегулација – резултати, предизвици, перспективи” е тема на дебатата што денеска ја организираше Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), во Битола.

СЕММ и ЗНМ: Професионално и одговорно известување за Парадата на гордоста

24.06.2019
Во пресрет на Парадата на гордоста, што ќе се одржи на 29 јуни во Скопје, Советот за етика во медиумите (СЕММ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ги повикуваат медиумите да известуваат професионално и одговорно, третирајќи г… Повеќе... “СЕММ и ЗНМ: Професионално и одговорно известување за Парадата на гордоста”

ЗНМ и СЕММ: Медиумите да не учествуваат во ширење нетрпеливост и омраза

04.06.2019
Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика на медиуми во Македонија (СЕММ) остро го осудуваат експлицитниот говор на омраза кој беше присутен и пренесен во дел од медиумите во државата, а по повод прославата на победат… Повеќе... “ЗНМ и СЕММ: Медиумите да не учествуваат во ширење нетрпеливост и омраза”
Scroll to Top