м.г

Се проширува Мрежата за борба против говор на омраза во медиумите

25.04.2019
Денеска Асоцијацијата за заштита на печатените медиуми се приклучи на Мрежата за борба против говорот за омраза во медиумите, чиј иницијатор и координатор е Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ).

НАЈАВА ЗА РЕДОВНОТО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА СЕММ

11.04.2019
РЕДОВНОТО ГОДИШНО СОБРАНИЕ на Советот за етика во медиумите на Македонија, ќе се одржи на 12 април 2019 година (петок), со почеток во 11 часот, во хотелот “Квинс”, во трговскиот центар “Зебра”, во Скопје.

СЕММ и ЗНМ бараат внимателност при известувањето за самоубиства

10.04.2019
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) и Здружението на новинарите (ЗНМ), по повод известувањето на медиумите во врска со случаите на самоубиство ги повикуваат новинарите на почитување на етичките стандарди и норми и воздрж… Повеќе... “СЕММ и ЗНМ бараат внимателност при известувањето за самоубиства”
Scroll to Top