м.г

Советот за етика во медиумите на Македонија започнува со проект поддржан од ЕУ и УНЕСКО

24.03.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) доби поддршка од Европската унија и УНЕСКО за учество во проектот „Градење доверба во медиумите во Југоисточна Европа и Турција“.

СЕММ повика на поддршка на саморегулацијата во медиумите и почитување на стандардите на професионално известување

14.03.2016
На прес-конференцијата што се одржа на 10 март, во ЕУ инфо центарот, во Скопје, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) ги потсети медиумите на големата улога и обврски за професионално информирање и придонес во подобрување на… Повеќе... “СЕММ повика на поддршка на саморегулацијата во медиумите и почитување на стандардите на професионално известување”

СЕММ реагира на насловна на Вест – 29.03.2016

29.03.2016
Советот за етика во медиумите остро реагира на тенденциозното известување на повеќе медиуми околу вчерашното обраќање на обвинителката Фатиме Фетаи на прес-конференцијата организирана од Специјалното јавно обвинителство.

Прес-конференција на Советот за етика во медиумите на Македонија

09.03.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија – СЕММ, утре (10 март), во 13:30 часот, во просториите на ЕУ Инфо центарот во Скопје, ќе одржи прес-конференција. На настанот ќе бидат претставени тенденциите во медиумското известување по пот… Повеќе... “Прес-конференција на Советот за етика во медиумите на Македонија”

Медиумите да ги смируваат тензиите во општеството – 05.03.2015

05.03.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија, по најновите случувања во општина Бутел, ги потсетува медиумите на одговорноста за внимателно, објективно, вистинито и веродостојно информирање на јавноста.
Scroll to Top