м.г

Советите за етика од Југоисточна Европа во Виена на дискусија со колегите од Европа околу медиумската етика

28.10.2015
На 8 и 9 ноември 2015 година, УНЕСКО финансиски го поддржа учеството на претставници од советите за етика во Југоисточна Европа на годишната конференција на Алијансата на независни совети за етика во Европа (AIPCE), европска мрежа на сам… Повеќе... “Советите за етика од Југоисточна Европа во Виена на дискусија со колегите од Европа околу медиумската етика”

Енес Османчевиќ: Промоцијата на професионалните и етичките стандарди меѓу новинарите и уредниците е клучно за одбрана на професијата на Интернет

27.10.2015
Кои се предизвиците во одбраната на професионалното и етичко новинарство на Интернет и каква е улогата на саморегулаторните механизми. На оваа тема разговаравме со Енес Османчевиќ, професор на Филозофскиот факултет во Тузла, на Факул… Повеќе... “Енес Османчевиќ: Промоцијата на професионалните и етичките стандарди меѓу новинарите и уредниците е клучно за одбрана на професијата на Интернет”

Tркалезната маса посветена на улогата и влијанието на уредниците во превенирање на говорот на омраза и дискриминацијата во медиумите

Новинарите и поединците кои ги користат медиумите за ширење говор на омраза и дискриминација, треба законски да одговараат, а редакциите треба да ги поттикнуваат новинарите да се придржуваат до професионалното работење ослободено од… Повеќе... “Tркалезната маса посветена на улогата и влијанието на уредниците во превенирање на говорот на омраза и дискриминацијата во медиумите”

Тркалезна маса: Справување со говорот на омраза и дискриминацијата – влијанието на уредниците и предизвиците со кои се соочуваат”

02.10.2015
Делегацијата на Европската Унија, Македонскиот институт за медиуми и Советот за етика во медиумите на 2 октомври организираа тркалезна маса на тема „Справување со говорот на омраза и дискриминацијата – влијанието на уредниците… Повеќе... “Тркалезна маса: Справување со говорот на омраза и дискриминацијата – влијанието на уредниците и предизвиците со кои се соочуваат””
Scroll to Top