м.г

Саморегулацијата и СЕММ промовирани во Битола, Охрид, Штип и Струмица

29.04.2015
Принципот на саморегулација – од идеја до реализација и формирањето и првите искуства на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) беа презентирани на јавни дебати во овие градови.

Дебати на Советот за етика во медиумите во Битола и Охрид

22.04.2015
Саморегулацијата во медиумите како принцип кој доведува до поголема професионалност и етички стандарди во новинарството, е главната тема на дебатите на Советот за етика на медиумите во Македонија(СЕММ), закажана за 23 април во Битола… Повеќе... “Дебати на Советот за етика во медиумите во Битола и Охрид”

Претставници на Советот за етика во медиумите на Регионалната конференција за саморегулација на медиумите во Белград

01.04.2015
Претставници на Советот за етика во медиумите на Македонија учествувааа на Регионалната конференција за саморегулација на медиумите, која се одржа на 26 и 27 март 2015 година, во Белград. Конференцијата беше организирана од Совет на Ев… Повеќе... “Претставници на Советот за етика во медиумите на Регионалната конференција за саморегулација на медиумите во Белград”

Соопштение до медиумите – 08.04.2015

09.04.2015
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) ги отфрла шпекулациите што во текот на вчерашниот и денешниот ден се појавија во некои медиуми околу причините за разрешување на Лидија Богатинова како член на Комисијата за жалби при Сов… Повеќе... “Соопштение до медиумите – 08.04.2015”
Scroll to Top