м.г

СЕММ ја подготви Стратегијата за работа со помош од британски експерт

13.12.2014
Членовите на Управниот одбор и на Комисијата за жалби на Советот за етика (СЕММ) во јули и во октомври годинава одржаа две работилници со независниот експерт од Велика Британија, Дитер Лорејн за подготовка на Стратегијата за работа на ова… Повеќе... “СЕММ ја подготви Стратегијата за работа со помош од британски експерт”

Претставници од Советот за етика го слушнаа искуството од Германскиот совет за прес

Во организација на Советот на Европа, претставници на Управниот одбор на Советот за етика на Македонија и на Комисијата за жалби во мај годинава беа во студиска посета во Берлин, каде се запознаа со начинот на работа на ваквото тело во Герма… Повеќе... “Претставници од Советот за етика го слушнаа искуството од Германскиот совет за прес”

СОВЕТ ЗА ЕТИКА: Граѓаните може да се жалат за непрофесионално информирање

Да се заштити јавноста од непрофесионалните новинари и медиуми, да им се помогне на сопствениците на медиумите да не плаќаат високи казни поради непрофесионален новинарски кадар е целта на Советот за етика на медиумите.
Scroll to Top