Uncategorized MK

Објавен прирачник „Насоки за управување со дигиталните платформи“

20.06.2024
Заштитата на слободата на изразување и правото на информации, во време на борба со дезинформации, лажни вести, говор на омраза и теории на заговор – бара сеопфатен пристап. Заради тоа УНЕСКО, водечката агенција на ОН за заштита на с… Повеќе... “Објавен прирачник „Насоки за управување со дигиталните платформи“”

Кодекс за однесување во онлајн просторот за време на изборни процеси и референдуми

09.02.2024
Кодексот е изработен на иницијатива на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во соработка со Здружението на новинари на Македонија, Македонскиот институт за медиуми, Советот за етика во медиумите на Македонија, Инстит… Повеќе... “Кодекс за однесување во онлајн просторот за време на изборни процеси и референдуми”
Scroll to Top