м.г

СЕММ и ЗНМ: Процесот на зачленување во Регистарот на професионални онлајн медиуми и понатаму е отворен

22.03.2020
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ги потсетуваат медиумите дека продолжува да биде отворена постапката за зачленување во Регистарот на професионални онлајн медиуми на о… Повеќе... “СЕММ и ЗНМ: Процесот на зачленување во Регистарот на професионални онлајн медиуми и понатаму е отворен”

ЗНМ и СЕММ подготвија насоки за безбедно и професионално известување за коронавирусот

18.03.2020
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), во интерес на подобро информирана јавност и побезбедни новинари и медиумски работници при извршување на нивните секојдневни професио… Повеќе... “ЗНМ и СЕММ подготвија насоки за безбедно и професионално известување за коронавирусот”

СЕММ и ЗНМ: Регистарот на професионални онлајн медиуми достапен на www.promedia.mk

07.03.2020
Советот за eтика во медиумите на Македонија (СЕММ) и Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) информираат дека веб-страницата на која што се достапни податоци за професионалните онлајн медиуми www.promedia.mk од д… Повеќе... “СЕММ и ЗНМ: Регистарот на професионални онлајн медиуми достапен на www.promedia.mk”

Ги осудуваме притисоците врз новинарите

02.03.2020
Последниот случај на вознемирување, навреди и онлајн притисоци врз новинарката на Слободен печат, Мирослава Бурнс, од лице вработено во Царинската управа на Македонија, е уште еден показател на тенденциите за попречување на работата… Повеќе... “Ги осудуваме притисоците врз новинарите”
Scroll to Top