м.г

Соопштение до медиумите – 19.10.2018

19.10.2018
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) остро реагира на барањата на ВМРО-ДПМНЕ, државната агенција МИА да ги открие своите извори.

Новинарските организации усогласија критериуми за онлајн медиумите

10.10.2018
Здружението на новинари на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Советот за етика на медиумите во Македонија, усогласија минимум критериуми што ќе помогнат во заштита и промоција на професионалното но… Повеќе... “Новинарските организации усогласија критериуми за онлајн медиумите”

Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории

05.10.2018
Советот за етика во медиумите на денешната прес-конференција ги соопшти наградите од конкурсот за најдобри новинарски стории од сферата на општествено – социјалниот живот, со фокус на унапредувањето на човековите права и промовирање… Повеќе... “Доделени наградите на Советот за етика во медиумите за најдобри новинарски стории”

Соопштение на ЗНМ, ССНМ и СЕММ

03.10.2018
Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на независни новинари и медиумски работници и Советот за етика во медиумите на Македонија остро го осудуваат повикот за насилство на лицето Цветин Чилиманов, вработен ка… Повеќе... “Соопштение на ЗНМ, ССНМ и СЕММ”

Покана за прес-конференција

Почитувани, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), на 5 октомври (петок), со почеток во 10:30 часот, во ЕУ инфо центарот, ќе одржи прес-конференција. На настанот ќе бидат соопштени добитниците на наградите за најдобри нови… Повеќе... “Покана за прес-конференција”
Scroll to Top