м.г

СЕММ со осуда за нападите во Собранието – 28.04.2017

28.04.2017
Советот за етика во медиумите (СЕММ), по вчерашните инциденти во Собранието на Република Македонија, во кои беа нападнати и новинарски екипи од неколку медиуми, апелира за итна реакција на полицијата и Јавното обвинителство и преземањ… Повеќе... “СЕММ со осуда за нападите во Собранието – 28.04.2017”

СЕММ ги повикува медиумите да не шират шпекулации – 10.04.2017

10.04.2017
Советот за етика во медиумите со голема загриженост реагира на зачестените случаи на злоупотреба на одредени медиуми, особено во контекст на сегашната политичка ситуација, за ширење шпекулации, пропагандизам и невистини, кои би може… Повеќе... “СЕММ ги повикува медиумите да не шират шпекулации – 10.04.2017”
Scroll to Top