м.г

„Предизвици за советите за етика во медиумите во Балканскиот регион“

11.07.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија успешно ја реализираше регионалната конференција „Предизвици за советите за етика во медиумите на Балканскиот регион“, во Скопје на 18 и 19 мај, на која учествуваа претставници на саморегула… Повеќе... “„Предизвици за советите за етика во медиумите во Балканскиот регион“”

Да се избегне сензационалистичко известување за инцидентот со прегазеното дете во Куманово – 04.07.2016

04.07.2016
Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) реагира на објавувањето видео-снимка од неодамнешниот инцидент во Куманово кога лице со автомобил прегази цело семејство, меѓу кои и малолетно лице кое им подлегна на повредите.
Scroll to Top