Емисии/Видеа на СЕММ

Të zbatohet koncepti i raportimit përfshirës në mediat do të thotë të jepet hapësirë, të dëgjohen zërat e ndryshëm, perspektivat, mendimet, kërkesat dhe pritjet e individëve dhe grupeve të rrezikuara dhe margjinalizuara në shoqëri. Pandemia konfirmoi se mungon zëri i këtyre individëve në raportimin e rregullt mediatik, që ndoshta ka qenë rast edhe më parë, megjithatë tani shumë më shumë vije në shprehje.

Shikoni më shumë në KEMM video:

Këshilli për etikë në mediat në Maqedoni (KEMM) organizoi “Dita e hapur”, ku për herë të pare është mbajtur sesion i hapur i Komisionit për ankesa. Anëtarët e Komisionit diskutuan tre vendime kundër mediave, në bazë të tre ankesave të fundit të pranuara prej këshillit.

Промотивно видео за конкурсот за наградата „Жан Моне“ во организација на Делегацијата на Европската Унија и Советот за етика во медиумите.

Прес-конференција на СЕММ за досегашните и претстојните активности - 29.06.2016 ЕУ Инфо Центар - Скопје

Добитници на институционален грант 2016 година 

Изјава на Марина Тунева, извршен директор на Совет за етика во медиумите на Македонија за радио СтрумицаНет

Mediat duhet doemos t’i kontrollojnë informacionet dhe burimet e tyre, ndërsa gazetarët duhet të bëjnë dallimin mes fakteve dhe mendimeve, mes lajmit dhe komentit. Gjithashtu, duhet të kenë kujdes edhe në fjalorin dhe termet që i përdorin.